alegeri rector

2 octombrie 2024 – alegerea rectorului Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova

Published: 02.10.2024

alegeri rectorAstăzi, 2 octombrie 2024, la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova are loc alegerea rectorului pentru următorii 5 ani.

Consiliul pentru dezvoltare strategică instituţională (CDSI) al USMF „Nicolae Testemiţanu” a validat, prin Decizia nr. 5/4 din 11.09.2024, în calitate de candidați pentru participare la concursul de ocupare a funcției de rector al Universității următoarele persoane, în ordine alfabetică:

Ceban Emil – doctor habilitat în științe medicale;

Lozan Oleg – doctor habilitat în științe medicale;

Vișnevschi Anatolie – doctor habilitat în științe medicale.

CDSI informează comunitatea universitară cu drept de vot (personalul titular științifico-didactic, științific și didactic, reprezentanții studenților în Senat și în consiliile facultăților) că procesul de desfășurare efectivă a alegerilor este asigurat de către Comisia tehnică de organizare a alegerilor rectorului USMF „Nicolae Testemiţanu” (președinte – Valentina Badrajan).

Alegerile se realizează prin vot universal, direct, secret și liber exprimat, și se desfășoară în cadrul Secției de votare amplasată în incinta Complexului Sociocultural Universitar (str. Nicolae Testemițanu nr. 25, mun. Chișinău), între orele 9:00-17:00.

Fiecare membru al comunităţii universitare cu drept de vot se prezintă personal în Secția de votare, se legitimează în baza buletinului de identitate, semnează prezenţa sa în lista respectivă, după care primeşte buletinul de vot şi îşi exercită dreptul de vot. Votul se exercită individual, în cabina de vot, prin aplicarea ştampilei de vot în dreptul unui singur candidat pentru care se optează, în coloana „Vot”.

Dacă alegătorul a completat greşit buletinul, la cererea lui, Comisia tehnică de organizare a alegerilor rectorului USMF „Nicolae Testemiţanu” anulează buletinul restituit şi îi eliberează imediat un alt buletin de vot, o singură dată, acest caz fiind menţionat în procesul-verbal cu privire la votare şi în lista electorală. 

În caz dacă la alegeri se prezintă un elector numele căruia a fost omis în Lista electorală aprobată, preşedintele Comisiei tehnice de organizare a alegerilor va introduce numele electorului respectiv, în temeiul certificatului eliberat de către Departamentul Resurse Umane, în Lista electorală suplimentară pentru alegerea rectorului USMF „Nicolae Testemițanu”, semnată de către preşedintele Comisiei.

CDSI al USMF „Nicolae Testemițanu” informează că în ziua desfășurării turului I de scrutin, 2 octombrie 2024, sunt interzise orice elemente de agitație electorală din partea concurenților electorali și altor persoane atât în spațiul universitar, cât și în mediul on-line de comunicare.

CDSI recomandă concurenților electorali și personalului universitar să respecte cu strictețe prevederile Regulamentului privind modul de alegere a rectorului Universităţii de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, precum și principiile de etică academică, onestitate și corectitudine.

Mai multe informații vedeți pe: https://alegerearectorului.usmf.md/ro 

alegeri rector
usmf
rector
alegeri
alegeri rector USMF

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii